De beste Nederlandse webhost

Wanneer je een website online wil krijgen, dien je ruimte te kopen op een server zodat mensen je website kunnen bezoeken. Bedrijven die serverruimte aanbieden voor jouw website noem je webhosts of hosting bedrijven. De domeinnaam, die uniek moet zijn, kan hier geregistreerd worden. Over het algemeen bieden de webhosts meerdere soorten pakketten aan. Voordat je zomaar ergens registreert, is het om na te denken wat voor jouw site belangrijk is. Op die manier kun je een goede keus maken in welke webhost en pakket je kiest. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij deze keus. De beste Nederlandse webhost bedrijven op een rijtje.

1. Soort website

Bedenk eerst wat voor website je online wilt zetten. Een kleine website om informatie te tonen heeft minder ruimte nodig dan een webshop. Daarnaast dient een webshop goed beveiligd te worden omdat er privacy gevoelige informatie van mensen over de lijn gaat. Hierover meer in het hoofdstuk over ssl certificaten.

2. Email account(s)

Bij een domeinnaam kun je vaak ook eigen mailadressen aanmaken. Per webhost kan het aantal aan te maken emailadressen per pakket verschillen. Let hierbij ook op de ruimte die voor email beschikbaar is. Mocht je meer emailadressen nodig hebben dan kan het beter zijn om een wat groter/duurder hosting pakket te nemen.

Let bij de mail accounts ook goed op of er zowel inkomende(IMAP) als uitgaande mailserver(SMTP) beschikbaar is. Op die manier kan de mail vanaf de server bij de webhost ook gekoppeld worden aan bijvoorbeeld Outlook, Windows Live Mail of Thunderbird. Met IMAP en SMTP kan u zowel de mail van info@jouwdomeinnaam.nl ontvangen als ook vanaf dit mail adres beantwoorden.

3. Dataverkeer

Bent u van plan het groots aan te pakken met uw website en verwacht u veel bezoekers? Zorg er dan voor dat u genoeg data verkeer aan kan bij uw hostingprovider. De meeste providers zetten kleine databases gezamenlijk met vele anderen op één server. Wanneer al die websites veel traffic(bezoekers) hebben, kan de server plat komen te liggen. Je website is dan onbereikbaar. Ook de performance van de website gaat achteruit wat resulteert in traagheid. Trage websites krijgen een slechtere beoordeling door robots van zoekmachines, waardoor u minder hoog in de zoekresultaten komt te staan.

4. SSL

Een webshop heeft tegenwoordig altijd een iDeal betalingsmogelijkheid. Hiermee logt een klant in bij de bank om de betaling te doen. Vroeger durfde men dit niet. Bang om gehackt te worden. Met name bankgegevens voert men niet graag in. Om internet betaling veiliger te maken dienen webshops altijd gebruik te maken van een ssl certificaat. Dit certificaat versleutelt de gegevens van de klant zodat hacken vrijwel onmogelijk wordt. De aanschaf van een ssl certificaat is vrij prijzig. Er zijn webhosts die deze binnen het pakket aanbieden. Dit kan voordelig zijn. Ook voor websites waar gebruikers in moeten loggen is een ssl certificaat aan te raden.

5. De beste Nederlandse webhost:

Hieronder een overzicht van de beste Nederlandse webhosts die goede hosting aanbieden voor een goede prijs:

Yourhosting.nl

Neostrada.nl

One.com

Argeweb.nl

Mijndomein.nl