CMS – Content Management Systeem

Een webdesigner zorgt voor het design van de website en hoe de zaken worden weergegeven op de site. Hoe reageert een button als je er op klikt, welke kleur heeft de achtergrond en wat staat er in de header (bovenin de website) en in de footer (onderaan de website). Maar wanneer de website klaar is wil je natuurlijk zelf berichten plaatsen. Dit kan met een goed Content Management Systeem, kortweg CMS.

Wat is het beste CMS systeem?

De bekendste CMS systemen voor websites zijn WordPress en Joomla. Zelf gebruik ik WordPress omdat het gebruiksvriendelijker is en er zijn 10.000+ plugins en thema’s beschikbaar om te gebruiken. Veel ontwikkelaars houden zich dagelijks bezig met het verbeteren van deze thema’s en plugins zodat ook jouw site hier van profiteert.
Grote webdesign of reclamebureaus hebben een eigen CMS gemaakt. Dit kan handig zijn als er iets niet werkt. Je weet bij wie je moet zijn. Echter, je bent ook afhankelijk van deze partij. Niet altijd is er tijd of geld om jouw probleem op te lossen.

Hoe werkt een CMS?

Een CMS is een programma om als eigenaar van de site snel een bericht op de site te plaatsen of een nieuwe pagina aan te maken. De webdesigner heeft ervoor gezorgd dat ieder bericht of pagina dezelfde opmaak krijgt. Hierdoor kan iedereen zijn eigen website onderhouden. WordPress is makkelijk te leren. Wanneer je met Word overweg kan, dan kun je ook de website onderhouden. Met WordPress is het zelfs mogelijk vanaf je eigen smartphone of tablet en bericht op de website te plaatsen. Hoe simpel kan het zijn!