Hoger in Google – SEO

Tegenwoordig zoekt niemand meer in de gouden gids naar een bedrijf. Men kan overal op internet en tikt een zoekterm in via Google om een geschikt bedrijf te vinden. Wanneer men zoekt op bedrijfsnaam komt jouw bedrijf wel bovenaan. Maar wat als men zoekt op: restaurant in Leeuwarden? Dan wil je dat jouw restaurant uit Leeuwarden ook bovenaan komt. Veel mensen komen niet verder dan pagina 1 van de zoekresultaten. Het is dus belangrijk dat jouw elwebsite gevonden wordt door zoekmachines zoals Google en dat je bovenaan geplaatst wordt bij verwante zoekopdrachten.  Grote vraag is: hoe krijg ik mijn website hoger in Google zoekreultaten? In dit artikel staan enkele tips om jouw website en de vindbaarheid ervan re vergroten.

1. Content

Op plek 1 zet ik content neer. Goede, duidelijke tekst is belangrijk. Plaats artikelen over het onderwerp van jouw site om zo meer informatie aan zoekmachines te geven waar jouw site over gaat. Dit levert ook bezoekers op die jouw website gebruiken als informatiebron en referentie. Ze gebruiken op andere sites links naar jouw website of artikel. Daarover later meer in het onderdeel linkbuilding.

Het advies is om regelmatig nieuwe berichten op je site te plaatsen. De robots die jouw site beoordelen komen dan vaker terug voor nieuwe content.

2. H1 en H2 tags

Maak in je artikelen gebruik van H1 en H2 tags. Deze geven structuur aan je artikel waardoor de robots je artikel beter begrijpen. Wanneer dit niet het geval is, krijgt je artikel een slechte beoordeling. Met een goede beoordeling kom je hoger in Google.
Gebruik indien  mogelijk ook belangrijke zoektermen in je kopteksten (H1 en H2 tags).

3. Vetgedrukt

Belangrijke zoektermen zoals in het voorbeeld restaurant in Leeuwarden kun je in de tekst dikgedrukt maken om ze te benaderen. Hierdoor vallen ze meer op voor robots en geef je mee aan dat dit belangrijke woorden in de tekst zijn.

4. Alt tekst bij plaatjes

De robots die jouw website beoordelen kunnen enkel de html tekst lezen. De afbeeldingen op je site krijgen ook een html tekst. Dit zijn alleen de eigenschappen van de afbeelding. Wat er te zien is staat er niet. Dit geef je met een alt tekst aan. Iedere afbeelding op de site dient een alt tekst te hebben  zodat de robots weten wat er op de afbeelding te zien is.

5. Linkbuilding

Binnen je artikelen is het goed om ook te verwijzen naar andere, gerelateerde artikelen.  Een link binnen jouw site noemen we een interne link. Verwijs je naar een andere website, dan heet dat een externe link. Links hebben een url (webadres) en een tekst waar men op kan klikken. Een goede link geeft qua tekst ook aan wat voor informatie te zien zal zijn. Een link als: restaurants in Leeuwarden zijn beter als Klik hier.

Hoe meer hyperlinks er naar jouw artikel of site gaan, hoe beter. Let wel op dat dit relevante links moeten zijn. Een link naar jouw restaurant vanaf een forum over auto’s is geen sterke link.
Een link vanaf een website die al hoog scoort in Google levert ook meer punten op dan een site die niet goed scoort.